Brente skygger
av Kamila Shamsie

Boka handler om 21 år gamle Hiroko Tanaka  som  skal gifte seg med  Konrad Weiss, mannen hun er dypt forelsket i. Men året er 1945 og amerikanerne har nettopp sluppet atombomben over Nagasaki.
Alt som er kjent for Hiroko tilintetgjøres og hun blir brennemerket på ryggen. Et fugleformet arr som  blir en konstant og smertefull påminnelse på alt hun har mistet. To år senere flytter hun inn hos Konrads halvsøster i Dehli i et forsøk på å begynne på nytt.

Boka er en dramatisk fortelling som krysser generasjoner, kulturer og kontinenter fra atombombens fall over Nagasaki i 1945 til  World Trade  Center i 2001. Vi føres gjennom det ene krigsherjede landskapet etter det andre og fra rike koloniherrer til storbyers slumområder.

Dette er en gripende og  tankevekkende bok hvor brudd skaper nye venner og fiender, men også om hvordan hver slutt kan gi oss en ny begynnelse.

Anbefalt av Gun Ingrid.

Translate »