Maresi
av 
Maria Turtschaninoff

Gursli Berg Forlag, 2017

Bli med til øya Menos. Det er det nittende året av den trettiandre Moders regjeringstid. Innenfor muren i vest finnes Det røde klosteret; Et tilfluktssted for de utsatte og forfulgte. Her ble det bestemt av Ursøstrene at ingen menn har adgang. Unge jenter og voksne kvinner har funnet sin måte å leve på i fred og harmoni. Det er novisen Maresi som forteller. Hun kommer fra vanskelige kår med hungersnød. Etter lillesøsterens død fikk hun muligheten til å dra til klosteret for å bli sikret en bedre framtid. Hun trives godt, selv om tankene ofte går hjem.

Det er den dagen da jenta Jai kommer at alt begynner. Jai er en livredd jente med en gripende forhistorie. Hun sier lite, men etter hvert åpner hun seg for Maresi. Det viser seg at hennes fortid både kan sette henne selv og de andre i klosteret i stor fare. 

Dette er en fascinerende og god pageturner, hvor temaer som samhold, rettferdighet og kvinnerollen står sterkt.
Fine skildringer og bruken av dialog gjør at man som leser får følelsen av å være tilstede.
Fantasielementene gjør ikke historien mindre troverdig, Det er fin balanse mellom fantasi og realitet.
Boken anbefales for ungdom, men også det voksne publikum kan få en god leseopplevelse av denne.

 

Anbefalt av Benedicte Charlotte

Translate »