Hei,

jeg er Charlotte og jeg har hatt arbeidsuke på biblioteket. Det har vært en spennende og annerledes uke, hvor jeg har fått prøvd meg på mange forskjellige oppgaver. Jeg har vært med på morgenrutiner, satt ut og ryddet bøker, og jeg skulle velge en bok og skrive en anmeldelse om hva jeg synes om den. Jeg valgte boka Gudene var astronauter! av Erich Von Däniken.

Gudene var astronauter!

Erich Von Däniken er en verdenskjent forfatter som er berømt for teoriene sine om at utenomjordiske intelligens har kommet hit til jorda i fortiden og eksperimentert på menneskene.

Han ble først kjent etter at boka Erinnerungen an die zukunft (Endringer om fremtiden) ble publisert. Boken ble publisert i 1968 og ble en bestselger. Han har utgitt flere bøker siden 1968 og tilsammen har han solgt over 63 millioner eksemplarer. Sjangeren som disse bøkene hører til heter kult-arkeologi. Kult-arkeologi er kritisk undersøkelse av det uforklarlige og det utrolige som oftest ligger imellom religion og science-fiction. Det er mange Norske forfattere som også skriver innenfor denne sjangeren som for eksempel Thor Heyerdahl med sin bok Jakten på Odin eller Bodvar Schjelderup sin bok Loggbok for en helgen.

Jeg synes Gudene var astronauter av Däniken er veldig god. Jeg liker boka fordi den er annerledes og interessant. Det er interessant at han stiller spørsmål rundt det vi lærer og leser om gud og guddommelige skapninger. Däniken undersøker de forskjellige verdensreligionene og kommer med utdrag fra hellige tekster som han synes peker til at Gud ikke er det allvitende, feilfrie og udødelige vesenet som vi ofte blir opplært til å tro. Boka blir skrevet i 1. person. Det gjør at jeg som leser føler at jeg selv kan filosofere og reflektere over spørsmålene han stiller. Den har er en del lange setninger og vanskelige ord og navn, men teoriene hans er veldig spennende. Jeg personlig synes at det er noe sant i det han sier, men det er mange akademikere og vitenskapsmenn som er uenige med meg. Flere er kritiske til teoriene hans, og sier at det bare er tull og at det ikke er sant. Mange troende velger også å overse eller prøver å komme med forklaringer og kommentarer til hva han skriver.

Denne boka passer til voksne som er interessert i religionshistorie i fra et helt annet synspunkt enn det vi er vant til.

Translate »