Ringerike bibliotek har i samarbeid med Høgskolen i Sørøst-Norge gleden av å ønske velkommen til Kunnskap til kvelds foredrag om «Vikingtiden på Ringerike», onsdag 14. februar kl.19.00 på Ringerike bibliotek.

Distriktet Ringerike, kommer av Hringaríki, sammensatt av det norrøne uttrykket hringr ’ring’ og ríki ’rike’. Forsker Anne Irene Risøy fra Høgskolen i Sørøst-Norge vil gi oss et innblikk i hvordan vikingtiden var på Ringerike. Spørsmål som hvem var disse ’ringene’, hva innebar det at de hadde et ’rike’, hvor vi finner den politiske, kultiske og juridiske makten på Ringerike, og hvordan forholdt Ringerike seg til områdene rundt i vikingtiden.  

Enkel servering. Gratis inngang. Velkommen!

Om Kunnskap til kvelds:
Kunnskap til kvelds er et samarbeid mellom Ringerike bibliotek og biblioteket ved Høgskolen i Sørøst-Norge, campus Ringerike.  Høgskolen ønsker å formidle sin forskning ut til et bredt publikum.

Arrangører

 

Translate »