Håpet og festen

Rorgemoen, Kjersti

Kolon forlag, 2015

I denne korte romanen møter vi en ung navnløs kvinne som jobber i makuleringstjenesten til Fretex. Hun bor fortsatt i studenthybelen, selv om det er flere år siden hun var student. Hele livet hennes synes å være nokså midlertidig, nærmest stoppet opp. Dagene går med til å makulere, eller traske rundt i regntunge gater, på jakt etter en eller annen bokopplesning med gratis alkohol. Når det er leggetid ligger hun og prøver å tenke på ingenting, uten særlig hell.

Romanen er skrevet som en lang kvernende monolog, avbrutt av et og annet møte – med en venn, en kollega, eller en av de andre hun tilfeldigvis deler kjøkken med.

Rorgemoens blikk på verden er både skarpt og litt skakt, og boka er full av snurrige observasjoner. Denne boka kunne lett ha blitt veldig trist, med den er full av lun humor. I tillegg til å være en stor humorist, klarer Rorgemoen å løfte fram menneskene som samfunnet ofte overser. Hun får oss til å se situasjoner fra alle andre synsvinkler en den helt opplagte. 

Håpet og festen ble nominert til Ungdommens kritikerpris i 2015. Rorgemoen mottok også Jan Roar Leikvolls minnepris for bøkene Purkene snudde seg og Håpet og festen i 2016.

Anbefalt av Aase

Translate »