Familier med ungdommer i huset kan fort kjenne seg igjen i åpningsscenen i denne romanen. Mor Liv Karin har stått opp tidlig for å forberede en hyggelig frokost med ferske rundstykker og varm kakao før datteren Kaja skal tilbake til folkehøgskolen. Frokosten blir ikke helt som moren håper på, og en heftig krangel ender med at Kaja stormer ut døra i fullt sinne. Det viser seg å være siste gang datteren forlater barndomshjemmet. Hva skjer med Kaja?

Det er dette spørsmålet som driver romanen videre. Vi får innblikk i livet til et knippe personer, som alle får betydning for Kajas skjebne. Vi møter studenten Ingeborg som skal skrive en masteroppgave i sosialantropologi, et av Ingeborg sine intervjuobjekt fangen Ivan, mobbeofferet Lykke, og Jonas, en ung lege som har fått fyken fra kjæresten og flykter fra jobben på legevakten i Oslo.

Romanen inneholder kjærlighet, lengsel og savn, sjalusi, utroskap, uønsket graviditet, løgner og fortielser, brå død og kampen for å få kontroll over egen sorg, egne følelser, eget liv.

Heidi Linde kan virkelig det å skrive om vanlige folks liv. Boka er spennende og lettlest, men har samtidig et stort alvor.

Anbefalt av Aase

Translate »