Keeperen og havet

Maria Parr

Samlaget, 2017

 

Det er en god stund siden vi ble kjent med Trille og Lena for første gang i Vaffelhjarte. De har blitt litt eldre og nye utfordringer står for tur.

Knert-Mathilde er ei vik, hvor alle kjenner alle. Bestevennene Trille og Lena er i hvert fall godt kjent blant innbyggerne. De kan nemlig finne på de utroligste ting som kan sette preg på det lille samfunnet. Dette ble godt skildret i den svært så humoristiske førsteboka. I oppfølgeren er riktignok også hovedpersonenes handlinger preget av impulsivitet, men her finnes også et større alvor. Her skildres nye følelser. Følelser og tanker som ofte gjør seg mer og mer gjeldende i en gryende ungdomstid. Både forelskelse, sjalusi, hemmeligheter og mot driver historien framover, og gjør boka vanskelig å legge fra seg.

Boka egner seg godt for barn fra mellomtrinnet og oppover, og passer bra til høytlesning. Når siste side er lest vil man garantert ønske at det fantes enda en bok om disse interessante karakterene og stille seg spørsmålet: Vil det komme en bok til?

Anbefalt av Benedicte Charlotte