Kledd naken av Agnes Lovise Matre, Comino forlag 2015

Hovedperson og gift tobarnsmor Iselin blir brutalt voldtatt av en nær bekjent etter en fuktig bygdefest. Preget av sjokk, skam og utfordringen med å leve i en bygd der alle kjenner alle, velger hun å holde overgrepet for seg selv. Etter hvert begynner ryktene å svirre og gjerningsmannen opptrer mer og mer truende. Da bygdedyret viser seg vanskelig å stagge blir Hardangeridyllen etter hvert et mareritt …

Denne spenningsromanen var nesten umulig å legge fra seg. Jeg levde meg veldig inn i offerets historie og kjente at jeg måtte vite hvordan det gikk med henne. Temaet er viktig og aktuelt, da vold og seksuelle overgrep i nære relasjoner kan ramme hvem som helst, uavhengig av hvem man er og hvor man bor.

Agnes Lovise Matre er for meg et nytt norsk forfatterbekjentskap og jeg ser frem til å lese flere av bøkene hennes. Debutromanen Stryk meg over håret fra 2012 handler om et annet alvorlig tema: spiseforstyrrelser. Kriminalromanen Skinnet bedrar som kom i fjor er første bok i en planlagt serie og har handling fra samme miljø som Kledd naken: den idylliske Hardangerbygda Øystese.

Anbefalt av Marianne

Translate »