Ringerike bibliotek i samarbeid med Universitetet i Sørøst-Norge, campus Ringerike har gleden av å presentere foredraget “Tolkien og det norrøne” onsdag 21. november kl.19.00 ved foredragsholder Nils Ivar Agøy, professor i moderne historie ved USN, campus Bø.

J.R.R. Tolkien er verdensberømt som forfatter av bøker som Ringenes herre og Hobbiten, og  noen vil vite  at Silmarillion er et sent utslag av en ungdommelig ambisjon om å gjenskape en tapt engelsk nasjonal mytologi. Det er ikke like godt kjent at Tolkiens forfatterskap også har dype røtter i norrøne tradisjoner. Det er disse røttene som skal utforskes i foredraget.

Tolkien «oppdaget» den norrøne litteraturen allerede som ungdom, han studerte og underviste over den gjennom et langt forskerliv, og den forble en av de viktigste inspirasjonskildene for de skjønnlitterære bøkene hans. Foredragsholder gjør også en avstikker til «The Fall of Gondolin», den siste boken som er utgitt, og ser hvordan den passer inn i det større forfatterskapet.

Gratis inngang. Enkel servering. Velkommen!