Portrett av Roald Amundsen Lånt fra Wikipedia, digitalt fargelagt bilde

I forbindelse med premieren på filmen Amundsen på Hønefoss kino fredag 15. februar, inviterer Hønefoss kino i samarbeid med Ringerike bibliotek til Polarlitterær aperitiff klokka 17.30 i Ringerike bibliotek – rett før filmvisning.

Bibliotekar Randi Landmard, som er mer enn gjennomsnittlig interessert i polarlitteratur, gir oss et spennende innblikk i Roald Amundsens liv og virke. Hun vil blant annet vise bilder hun har funnet i samlingene til Nasjonalbiblioteket, Frammuseet og Norsk polarinstitutt, og også vise til litterære kilder man kan dukke ned i, om man etter filmen skulle bli interessert i å lese og lære mer om Roald Amundsen og hans bragder, og mennene som var med eller mot ham. Hønefoss kino står for litt tematisk servering og vil også ha en liten innledning til filmen i kinosalen etter seansen i biblioteket.

Arrangementet er i samarbeid med Hønefoss kino. Filmstart blir ca kl 18.00. Foredraget i biblioteket er gratis. For å se filmen må du kjøpe billett enten på nettet eller i kinokiosken. Velkommen!