Vårens siste lesesirkel nærmer seg og for de som ønsker å delta avholdes det tirsdag 30. april kl.19.00. For de som ønsker å lese seg opp på tidligere lesesirkelbøker finner du titlene Paris for en, Salamanderkrigen, og Fugletribunalet blant utvalget i vår.

Siste bok vi tar for oss før sommer er Bli hvis du kan. Reis hvis du må av Helga Flatland. Utgitt i 2010 av Aschehoug

Forlagets omtale:
Tre unge barndomsvenner – Tarjei, Trygve og Kristian – beslutter å verve seg til de norske styrkene i Afghanistan. Ingen av de tre kommer tilbake. Hvorfor dro de egentlig? Hva med de som er igjen? Hvilke krefter påvirker våre veivalg – bli eller reise? 
Romanen handler om å vokse opp i, være omgitt av og bryte opp fra en trygghet som ikke lenger kjennes trygg. Rammen er lokalsamfunnet guttene kommer fra. Kapitlene gir stemme til to av guttene, og to av de som står dem nær.

“Bli hvis du kan. Reis hvis du må” er et modent debutantarbeid med et finstemt litterært uttrykk. En sår og varm bok med en stille desperasjon. For denne romanen fikk Helga Flatland Ungdommens kritikerpris 2011.

Hvis du har lyst til å komme, bør du gå i gang med å lese boka så snart som mulig. Biblioteket låner inn en del eksemplarer, slik at vi håper alle som er interessert i å lese, får lånt boka.

 

Gratis inngang. Enkel servering. Velkommen!

Translate »