Opphav av Elin Dahling
LIV Forlag, 2018

Romanen «Opphav» spenner seg over 500 år og tre kontinenter. Den handler om kjærligheten mellom to personer som kommer fra to forskjellige deler av verden. Brasilianske Tiago som aldri har vært utenfor staten Bahia og norske Asta som har reist verden rundt. Spørsmålet er om de kan få forholdet til å fungere når de er fra to forskjellige kontinenter og kulturer.

Atlanterhavet knytter romanens hovedpersoner sammen. Tiago og Asta er ikke de første skjebnen fører over kontinenter og som må finne nytt fotfeste.

Innvevd i historien får vi også høre om Souza fra Lisboa som på 1500-tallet jobbet som vaktmann i banken og som uberettiget ble beskyldt for å stjele. Som far til to og den tredje på vei ble han sendt som fange til Vest-Afrika.

I Vest-Afrika i 1826 badet den 11 år gamle jenta Ife en dag sammen med søsknene sine i elva. Og i likhet med tusenvis av andre barn og unge ble hun og broren tatt med på et slaveskip til et annet kontinent.

Opphav er Elin Dahling sin debutroman. Det er sterke historier Dahling forteller, om menneskelige skjebner som hører til i en mørk tid av verdenshistorien. Og har disse historiene noe med det unge paret å gjøre?

Anbefalt av Gun Ingrid

Translate »