2. april er Verdens barnebokdag. Denne dagen var også H. C. Andersens fødselsdag. H. C. Andersen er kjent for å ha skrevet over 150 eventyr. Kanskje har du hørt eller lest eventyret om Den stygge andungen, Tommelise, Prinsessen på erten eller Keiserens nye klær. Har du lyst til å låne noen bøker med eventyr i kan se hva biblioteket har her: Eventyr for barn og ungdom.

I anledning Verdens barnebokdag og Bokåret 2019 inviterer vi barn i alderen 0-12 år til tegnekonkurranse. Temaet er EVENTYR. Bli med og tegne verdens kuleste eventyr, verdens sterkeste prinsesse, eller det skumleste trollet som finnes!

Verdt å vite om konkurransen:
 Tegn noe som har med sjangeren eventyr å gjøre
 Tegningen skal være på et A4-ark i sterke farger
 Du må være mellom 0-12 år
 Tegningen leveres i skranken på biblioteket eller sendes på e-post til bibliotek@ringerike.kommune.no – Merkes med «Tegnekonkurranse»
 Husk å skrive navn, adresse, telefon og alder. (Skriv bak på tegningen eller på eget ark.)
 Tegningen må være hos Ringerike bibliotek innen Verdens bokdag; 23. april.

2 heldige vinnere blir trukket ut, og får hver sin fine premie; inkludert kinobillett sponset av Hønefoss kino! Tegningene vil bli utstilt i biblioteket fra 23. april, og kan også bli publisert på nett.
Vinnerne blir kontaktet i uke 17. Bli med!