Sammen med barn fra over 380 andre kommuner kan alle barn fra 1.-7.klasse på Ringerike fra 1. juni være med på Norges kuleste lesekampanje! Sommerles.no har vært en stor suksess gjennom flere år, i fjor deltok over 105 000 barn nasjonalt. Ringerike bibliotek var med for første gang i fjor, og responsen til barna var veldig god. Målet med kampanjen er å motivere barna til å lese så mye de bare orker i løpet av en lang sommerferie, og i år håper vi enda flere fra Ringerike blir med.

Sommerles.no gjør det gøy å lese, bare se her (video: Sandnes media):

Siden vi feirer Bokåret 2019 i år har vi invitert forfatter Mari Moen Holsve, som skriver den superspennende Sommerles-fortellingen om Asbjørn og Astrid, på besøk. Mari kommer til Ringerike bibliotek tirsdag 17. september. Da blir det avslutningsfest for alle barna som har vært med på lesekampanjen i Ringerike. Vi kommer med mer informasjon om avslutningsfesten senere, men hold av datoen allerede nå!

– Sommerles.no er en digital lesekampanje på nettsiden sommerles.no. Barna lager seg en profil, registrerer alt de leser i kampanjeperioden og får XP (poeng) for hver leste side.
– Sommerles.no er for barn i 1.-7. klasse og varer fra 1. juni til 31. august.
– Barna får tilgang til en spesialskrevet fortelling av forfatter Mari Moen Holsve
– I tillegg til XP kan barna også gjøre seg fortjent til digitale troféer og kule premier som kan hentes på biblioteket!
– Sommerles er utviklet av Vestfoldbibliotekene, Vestfold fylkesbibliotek og firmaet Snuti AS.
– Sommerles ledes i 2019 av Finnmark fylkesbibliotek, Østfold fylkesbibliotek og Snuti AS.

sommerles.no/