Innlandshete
av Kristine Storli Henningsen

Gyldendal forlag, 2013

Familieferie til Bornholm som ikke lever opp til de høye forventningene om sommerferieidyll ved havet.

Mange foreldre kan kjenne seg igjen i perfekte ferieplaner som sjelden materialiserer seg som drømmeferier. Og bare tanken på å miste barnet sitt gir de fleste en klump i halsen. I denne boka er det ikke bare «deilig å være norsk i Danmark».
Julie og Petter har leid sommerhus på den danske øya Bornholm med datteren Mina på to og et halvt år. Særlig Julie har høye forventninger om hva ferien skal gi: idyllisk familieferie i hus ved sjøen, der hun og Petter også endelig får kjærestetid.

Første side gir første sprekk i ferieidyllen: Mina og Julie er innelåst i bilen på bildekk på Bornholmferga. Petter skulle bare være snill og la dem sove, men en panikkslagen og sint Julie setter i gang med første feriekrangel. Opptakten til ferien setter tonen for resten av boka.
Vel framme på ferieøya viser det seg at huset slett ikke ligger ved sjøen, men i innlandet ved en bondegård. De danske naboene er påtrengende, men samtidig merkelig vennlige. Et barnløst dansk ektepar viser seg å være både irriterende og hemmelighetsfulle. Dagen etter en fuktig fest er Mina forsvunnet …

Translate »