Foto: “På sin faste plass” av Svein Hurum

Hønefoss kameraklubb feirer 75-årsjubileum med utstilling i biblioteket.

24.04.1944 møttes en håndfull ivrige fotoentusiaster på Grand hotell. Dette møtet var opptakten til at Hønefoss kameraklubb ble dannet. De så vel neppe da den rivende utviklingen innen fotografering som lå noen år fram i tid. Fra manuelle og tunge kameraer og fremkalling av svarthvitt-bilder i mørkerommet i kjelleren, en interesse forbeholdt de få, til i dag hvor bilder flommer ut av de allestedsværende mobiler med avanserte kamerafunksjoner som publiserer digitale bilder på nett i samme øyeblikk de blir tatt. Motivasjonen for å være med i klubben er nok likevel den samme da som nå; gleden av et godt velkomponert bilde, og et spennende motiv tatt i det avgjørende øyeblikket. Det handler ikke om teknologi, men et godt blikk, vilje og erfaring.

Denne interessen og kunnskapen ønsker Hønefoss kameraklubb å dele med andre, som gjennom denne jubileumsutstillingen. Engasjementet i klubben dreier seg om alt fra naturfoto, portretter og dokumentasjon til ren visuell historiefortelling.

Utstillingen kan du se i Ringerike bibliotek helt fram til lørdag 31. august. Lørdag 3. august blir det offisiell åpning av utstillingen. Enkel servering. Velkommen til Hønefoss kameraklubb sin jubileumsutstilling, og la deg inspirere og begeistre!