Vi ble nødt til å skifte system fordi ebokbib  termineres 1. april 2020.
(Termineringsdato er blitt forskjøvet noen måneder; opprinnelig var det bestemt at ebokbib termineres 31.12. 2019).

Vi håper du vil finne BookBites minst like lett og god å bruke!
Du kan allerede nå ta den i bruk!

BookBites er – på samme måte som ebokbib – en app som lar deg lese ebøker og høre e-lydbøker. Appen kan brukes på både iOS og Android, både på smarttelefoner og nettbrett.

Appen laster du ned fra Google play eller AppStore

• Opprett bruker med din epostadresse og et passord på seks tegn. Velg ditt bibliotek og legg inn informasjon om lånekortet ditt.
  • Du logger på med lokalt eller nasjonalt lånenummer og pinkode. Du er alltid pålogget selv om du lukker appen.
  • Du kan levere inn før forfallsdato (ved å trykke på krysset i høyre hjørne på den lånte boken). Ved forfallsdato forsvinner tilgangen. Lånetiden er 28 dager pr. lån.
  • BookBites har leseverktøy som lar deg endre skriftstørrelse, linjeavstand, skrifttype og fargebakgrunn. Du kan få ordforklaringer og få ordene lest høyt. Og du kan markere og utheve tekst og skrive merknader. For elydbøker kan du velge lyttehastighet og spole frem og tilbake. Disse funksjonene gjør BookBites mer brukervennlig en eBokBib.
  • Vi vet ikke enda om reserveringer fra eBokBib blir overført til BookBites; det avventes hvordan dette fungerer for Telemark fylke, som ligger noen dager før Buskerud i prosessen med overgang til nytt system. Hvis du lurer på noe, ta turen innom biblioteket. Vi vil hjelpe deg så godt vi kan om du trenger hjelp for å komme i gang.