Kariba : jungelens hemmelighet
av James Clarke og Daniel Carke (illustratør)

Fontini forlag 2020

Før den første fisken ble spiddet, før den første ilden ble tent, var Nyaminyami, Den store elveånden, allerede eldgammel. Opp gjennom tidene har elvefolkene tilbedt ham, og gjennom ham fått sin kraft. Men elvefolkene holder på en hemmelighet: I hver epoke må han dø, og i hver epoke må han fødes på nytt. Det er denne syklusen med liv og død som kalles Rumuko.

Vi er i Afrika. Siku blir funnet som baby av to skattejegere, Tongai og Rock. De finner henne i Rhutapa, også kjent som «Det skjulte kongeriket». Tongai oppdrar Siku og oppdager at hun har spesielle krefter. Hun er en eventyrlysten jente og da hun er 11 år blir kreftene hennes stadig sterkere. Hun får etter hvert vite at hun er datteren til Nyaminyami og at hun må gjøres klar for Rumuko dersom elveånden skal fødes på nytt. På leting etter sin far og sitt sanne jeg blir hun nødt til å ta vanskelige valg med Kariba-demningen som utgangspunkt. Demningen nærmer seg sluttfasen av byggeprosessen og skal sikre det afrikanske landet strøm, men vil også utslette en afrikansk stammelandsby. Vil Siku forsøke å hindre Nyaminyami i å ødelegge demningen og hva kan kreftene hennes føre til? Ikke gå glipp av hennes spennende reise!

Det er ikke til å unngå å bli revet med av dette eventyret som er inspirert av mytologien og historien rundt byggingen av en av de største demningene som er bygget i Sør-Afrika. Illustrasjonene er levende og detaljrike og gir handlingen det ekstra løftet.

Grafiske romaner er i vinden som aldri før. Disse kan vekke lysten til å lese mer. Dersom Amuletten-serien falt i smak vil garantert denne boken gjøre det også! Passer for elever på mellomtrinnet og oppover. God lesning!

Anbefalt av Benedicte Charlotte

Translate »