Livet er ikke det verste man har

I disse tider kan noen hver kanskje ha glede av et dikt eller to som bidrag til bevaring av sinnets munterhet. En dikter som passer bra i så måte er Danmarks lune, underfundige og av og til melankolske nasjonalpoet Benny Andersen.

I Norge er vel Benny Andersen mest kjent for sangen Svantes lykkelige dag (Om lidt er kaffen klar). Men han skrev dikt, tekster, romaner og også musikk gjennom et langt liv, og er vel verdt å stifte nærmere bekjentskap med.

Her på biblioteket har vi tre samlinger av Benny Andersen: Debutboken «Den musikalske Ål», samt «Den indre bowlerhat» og «Personlige papirer».

I det siste har jeg startet dagen med en tekst av Benny Andersen og dermed et smil om munnen. Det anbefales. Ingenting er bedre enn litt humring på morgenkvisten. God lesning!

De rigtige mennesker

At rejse
bort fra varmedunk og medisterpølse
rejse ud til de rigtige steder
hvor de rigtige mennesker spiser rigtig mad
bor i rigtige hus med rigtige balkoner
… Les fortsettelsen i diktsamlingen Skål, Jens August!

Diæt

Rejer gir tørre hornhinder
fedt gir filipenser
pandekager ligger for fladt i maven