Lesekampanjen Sommerles gjør lesing enda morsommere. Fra 1. juni braker det løs. Kampanjen er for alle barn fra 1. – 7. trinn + alle de som skal begynne på skolen til høsten.

For å bli med må du opprette en profil på Sommerles.no. Her registrerer du bøker, får lesetips, løser oppgaver og følger med på hva vennene dine leser. Her kan du også lese en superspennende fortelling, skrevet av forfatter Mari Moen Holsve.

Visste du at Sommerles er for barn i hele Norge? For hver bok som blir registrert i løpet av kampanjen, får du XP (poeng) og går opp i level. Du kan lese vanlige bøker, e-bøker, tegneserier, lytte til lydbøker eller du kan bli lest for – all lesing teller. Og selvsagt har vi premier! Når du legger inn bøker får du digitale trofeer til profilen din på nettsiden, og du kan hente premier på biblioteket i løpet av sommeren.

Selv om det inntil videre er slik at du ikke kan komme inn i biblioteket, kan du bestille bøker ved å gå inn på https://ringerike.bib.no/. Her kan du for eksempel søke etter bøker skrevet av en gitt forfatter, bøker i en serie eller et tema du liker å lese noe om. I listen over bøker du får treff på kan du trykke på “Bestill”. Synes du dette er litt vanskelig kan du gjerne sende bestilling på e-post til bibliotek@ringerike.kommune.no eller ringe 32 11 75 00. Uansett hva du gjør er det lurt å ha lånekortet/lånenummeret klart.

Du skal også få hente premier. Dette kan hentes i gangen utenfor biblioteket etter avtale.

Det blir avslutningsfest 31. august for alle barn i Ringerike som har vært med på kampanjen. Om du vil vite mer om Sommerles kan du få mer info på altom.sommerles.no

God Sommerles

😎