Onsdag 30. september klokka 19 er vi igjen klare med nytt arrangement som strømmes direkte fra Litteraturhuset i Oslo. Denne gangen er det forfatter Zeshan Shakar som er invitert til samtale. Shakar er aktuell med sin etterlengtede andrebok som har fått tittelen Gul bok.

Boken har allerede fått et ras av knallanmeldelser. Her treffer vi Mani, som har vokst opp i en blokkleilighet på Haugenstua. Etter sjette jobbintervju trekker han endelig det lengste strået og blir ansatt i Oppvekstdepartementet.

Tidligere har Mani blitt eksponert for norsk middelklasse som student på BI. Men det har bare vært i timer av gangen, for så å kunne dra hjem igjen til Haugenstua. Med fast jobb i departementet rykker imidlertid middelklassekulturen mange hakk nærmere, og resultatet blir små og større kollisjoner mellom Manis virkelighetsoppfatning og verden slik den presenteres som en selvfølge av de nye kollegaene. Gul bok er en finmasket framstilling av å føle seg fram i en verden der man ikke kan reglene og der det vante verdisystemet byttet ut: Tøyen er plutselig mer kred enn Frogner.

I Shakars bejublete debut Tante Ulrikkes vei ble blant annet hedret med Tarjei Vesaas debutantpris, og handlet om de to ungdommene Mo og Jamal og deres kronglete vei ut i ungt voksenliv. Som i Shakars første bok tematiserer også Gul bok ulike opplevelser av utenforskap og minoritetsstatus, denne gangen i et kontorlandskap som rystes hardt av 22. juli-terroren.

Hvordan kan DU delta?

Send epost til bibliotek@ringerike.kommune.no med ditt navn, telefonnummer og navnet på arrangementet. Ettersom vi følger offentlige myndigheters anbefalinger med hensyn til Korona, blir antall publikummere dessverre begrenset. Husk god avstand og bruk antibac. NB: Deltakers navn og telefonnummer blir oppbevart i 10 dager etter arrangementet av hensyn til smittesporing