Håndball eller helvete
av Johanne Scheen Jahnsen

Vilma spiller håndball og henger mest med vennene Katti og Ingfrid fra håndballaget. Men hvor gode venner er de egentlig? Vilma kjenner det som hun må spille en annen enn hun er for at de skal godta henne og fortsette å like henne, og hun må i hvert fall være kjempegod i håndball. Og når hun treffer Jacob som er på besøk hos onkelen i nabohuset, kan hun ikke fortelle Katti og Ingfrid at hun liker ham veldig godt, eller at hun henger sammen med ham og spiller rollespill. For da hadde de jo dumpa henne tvert. Det er i alle fall det Vilma tror. Og det blir et par slitsomme uker når hun spiller et slags dobbeltspill for at Katti og Ingfrid ikke skal få vite at hun er med Jacob og vennene hans.
Til slutt går det ikke å holde de “to verdenene” fra hverandre, de møtes med et kræsj og Vilma må ta et valg om hvem hun skal være på lag med. Eller må hun det?

Handlingen foregår i sommerferien før de skal begynne på ungdomsskolen. Jeg tror mange kan kjenne seg igjen i at man spiller en rolle i venneflokken, og at det ofte kan bli både kunstig og slitsomt når man tenker at slik eller sånn må jeg være, ellers vil ikke de andre være sammen med meg mer.

Kanskje mest for jentene? Fra 11-12 år og oppover.

Anbefalt av Randi