Det siste ønsket
av Andrzej Sapkowski

Boken følger Geralt, en volver (witcher på engelsk), en profesjonell monster-jeger med overnaturlige krefter gjennom flere kortere historier som er satt inn i en rammefortelling. En volver dreper monstre mot betaling fra lokale, men følger en kode som gjør at de ikke kan drepe mennesker eller monstre som ikke truer mennesker. Fortellingene utfordrer Geralt på alle måter fra dødelige kamper mot monstre, til vanskelige gåter, og umulige moralske valg. Mellom hver historie får vi en ny bit av rammefortellingen som setter de andre historiene inn i en kontekst.

Boken er den første boken i serien på 8 bøker. Den andre boken i serien er også en samling av kortere historier, men denne gangen uten rammefortellingen, og de andre bøkene er mer tradisjonelle romaner. Serien har inspirert både en bestselgende spillserie, og en Netflix-serie. Nesten alle historiene blir gjenfortalt i Netflix-seriens første sesong, så hvis du likte serien så er denne boken et perfekt valg. Eller så kan du lese historiene som inspirerte spillene. Dette er gode bøker for både moden ungdom og voksne.

Anbefalt av bibliotekstudent Sindre