Agnes natt og dag
av Kjersti Annesdatter Skomsvold

Agnes lever veldig mye av livet sitt inni hodet. Hun grubler og grubler, og ser for seg ulike scenario som vil oppstå, dersom hun velger å gjøre det ene framfor det andre. Mye av tiden går rett å slett ut på å holde seg godt innafor den rette sti. Et bitte lite feiltrinn kan få fatale konsekvenser.

Som den gangen hun forsov seg som 15 åring og tvillingsøsteren ble påkjørt av en bil på vei til skolen. Hadde Agnes blitt med Marie som vanlig den dagen, hadde kanskje ikke bilulykken skjedd.

Nå er Agnes 45 år, og tenker hun nå må slutte å ta hensyn til seg selv og sine nevroser. Hun har det siste døgnet tatt flere nølende, men likevel lange skritt utenfor den rette stien. Resultatet er at Agnes søndag morgen våkner med en mann i senga.
«Hun holdt seg opp på den ene albuen mens hun stirret på ham. Han sov fremdeles, med munnen åpen. Det må jeg si, tenkte Agnes. Ja, det må jeg sannelig si.»

Jeg var så heldig å få oppleve Anne-Marie Jacobsen i hovedrollen som Mathea i stykket basert på Skomsvolds første roman «Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg» på Nationalteatheret.  Jeg tok meg i å ønske, flere ganger under lesningen av «Agnes natt og dag», at også denne romanen blir teaterstykke.

Anbefalt av Aase