Unike Edgar
av Arne Svingen

Edgar er 12, snart 13. Han har Downs syndrom og bor ikke med mora si, men for seg selv, og det er forskjellige mammapappaer, som han kaller dem, som passer på ham. I klassen er det Sverre og gjengen som av og til vil at Edgar henger med dem. Noen ganger skjønner Edgar – fordi de ler på en litt rar måte, halvveis inni seg – at de tuller med ham, men det hender han blir med på det de foreslår, likevel. Men han var ikke med og knuste den ruta på skolen. Og han tisset ikke i hagen til sinna-Lars!
Da han skal feire 13-årsdagen sin ber han Sverre og gjengen. Sverre stiller som betingelse at da må han også be sinna-Lars, og det går Edgar med på. Sinna-Lars virker som en OK, vanlig mann så lenge ingen tirrer eller plager ham, og egentlig heter han bare Lars. Bursdagsselskapet blir litt av en begivenhet, og etterpå blir det i nesten litt for mye å ordne opp i for Edgar…

Det er Edgar selv som forteller, og Svingen klarer å gjøre dette troverdig, morsomt og følsomt. Passer kanskje best for barn i samme alder som Edgar.

Anbefalt av Randi