Musikk for folk i trøbbel
av Ingelin Westeren

Fortelleren Ida går på NAV. Hun droppet ut av videregående da hun ikke kom inn på førstevalget sitt. Hun går til psykolog og kan få arbeidsavklaringspenger dersom hun følger et opplegg fra NAV. Til sammen har hun 20 dager i arbeidslivet fordelt på Rema 1000 og SFO. Hun vokste opp med en mor som gikk på sosialen og flyttet rundt til forskjellige fedre.
Til slutt følger Ida moren inn på hospits. Bestemoren synes hun har gjort nok for moren, men Ida sliter med dårlig samvittighet fordi hun ikke lar henne bo hos seg.

Ida møter hele tiden utfordringer hun ikke klarer å innfri. Det fortelles om møter med et system og et arbeidsliv som er vanskelig for folk med psykisk sykdom. Når ting er vanskelig hører Ida på lydspor med Susanne Sundfør.

Etter et år hos psykolog begynner framtida å forandre seg for Ida. Hun får tildelt en kommunal leilighet i Groruddalen, møter en eldre nabo som trenger hjelp og treffer den afghanske flyktningen Malik.

Fortellingen gir oss innblikk i livet til mennesker bak statistikken over «ungt utenforskap»

Anbefalt av Gun Ingrid