Når:
12. oktober 2021@11:30
2021-10-12T11:30:00+02:00
2021-10-12T11:45:00+02:00
Hvor:
Ringerike bibliotek

Ali Mohammed

Velkommen til et underholdende foredrag med skråblikk på norsk språk tirsdag 12. oktober kl.11.30

Ali Mohammed kom til Norge som flyktning for ni år siden. Første gang han hørte noen snakke norsk, tenkte han ‘Guri malla! Hvordan skal jeg lære dette merkelige språket?’ Etter to år i Norge fikk han jobb på en videregående skole som tospråklig lærer, for å hjelpe elever med norsk språk og norsk kultur.

På jobb traff Ali hyggelige mennesker, han ble inkludert. Problemet var at han ikke skjønte bæret. Kollegaene brukte et helt annet språk enn det han var vant til fra voksenopplæringen. De snakket om alt som er alminnelig i Norge, hyttetur, harrytur og skiskyting. Dessuten brukte de norske ord og uttrykk. Ali tenkte mye på hva det egentlig betyr «å hoppe etter Wirkola», «ta det helt piano», «spise kameler» og «å snakke rett fra levra»?

Ali bestemte seg for å skrive en lærebok om norske ord og uttrykk på somali. På denne måten kan elevene lære språket fra dag én på sitt hjertespråk, som kan bidra at de får meg seg hele bildet fra starten. Boka fikk straks mye oppmerksomhet, og i februar 2021 var Ali Mohammed gjest hos Anne Lindmo i beste sendetid på NRK TV.

Gratis inngang. Påmelding. Velkommen!

Arrangement i samarbeid med Folkeakademiet TeVeBu.

Hvordan kan DU delta?

Send epost til bibliotek@ringerike.kommune.no med ditt navn, telefonnummer og navnet på arrangementet. Begrenset antall deltakere.
NB: Deltakers navn og telefonnummer blir oppbevart i 10 dager etter arrangementet mht. smittesporing