Når:
30. september 2021@18:00
2021-09-30T18:00:00+02:00
2021-09-30T18:15:00+02:00
Hvor:
Ringerike bibliotek

Jon Ovrum

Torsdag 30. september kl.18.00 tar vi imot pensjonist og tidligere lektor Jon Ovrum med foredraget Kyrkja San Carlo alle Quattro Fontane og hennar arkitekt Francesco Borromini. Ovrum har sin hovedutdanning i historie med kunsthistorie som ett av støttefagene. Han var tidligere lektor ved Ringerike videregående skole.
Om foredraget sier han: 

I barokken var Francesco Borromini den mest nyskapande arkitekten og San Carlo er det beste verket hans. Hovudtyngda i føredraget vil ligge på denne kyrkja , men eg vil kort presentere andre av Borromini sine verk/arbeid  i Roma og. Både kyrkja og Borromini er nokre sjeldne, men litt bortgøymde perlar i Roma. Men kunst-historikarar og arkitektar kan nesten ikkje få lovprisa dei nok. Jake Morrisey, som har skrive ei bok om Bernini og Borromini, skriv om San Carlo: Ho står der “as personal an expression of the divine as can be found in Rome”, og som “a church that captures the unknowable face of God”. I føredraget vil eg og freiste å få fram korleis San Carlo og Borromini skil seg ut fra den gjengse barokken i Roma, både med omsyn til interiør og eksteriør.

Portrett av Francesco Borromini.

Eg håper å kunne gi tilskodarane ein smakebit både av mine eigne opplevingar av kyrkja og av desse utsegnene til Jake Morrisey.

Inngang 100,-
Arrangement i samarbeid med Ringerike Kirkeakademi.

Hvordan kan DU delta?

Send epost til bibliotek@ringerike.kommune.no med ditt navn, telefonnummer og navnet på arrangementet. Begrenset antall deltakere.
NB: Deltakers navn og telefonnummer blir oppbevart i 10 dager etter arrangementet mht. smittesporing