Når:
20. mars 2021@12:00
2021-03-20T12:00:00+01:00
2021-03-20T12:15:00+01:00
Hvor:
Ringerike bibliotek
Ringerike bibliotek er tilbake med nok en populærvitenskapelig foredrag i regi av Lørdagsuniversitetet.

Bli med oss digitalt lørdag 20. mars kl.12. når vi får besøk av Anders Rønningen, førsteamanuensis i musikkpedagogikk ved Universitetet i Sørøst-Norge, Campus Vestfold, med foredraget Musikken og kunstens rolle i å skape mer inkluderende lokalsamfunn.

Det er egentlig litt merkelig: Kunst og kultur skal være så bra verktøy for inkludering, men likevel er det langt færre barn og unge med opprinnelse utenfor Norge som benytter kulturskolen enn det norskfødte gjør. Hvorfor det? Og hvordan kan man arbeide for at kunst og kultur i en kommune skaper gode oppvekstmuligheter for alle?

Foredraget tar utgangspunkt i et prosjekt som foredragsholder har vært engasjert i der kulturskoler fra ti kommuner i Norge, Sverige og Danmark deltok. «Kulturskolen som inkluderende kraft i lokalsamfunnet» – KIL – hadde også med ca. 20 forskere fra disse tre landene og det har vært arbeidet på mange måter for å legge til rette for at det inkluderende potensialet som ligger i kunst- og kulturarbeid gjennom kulturskolen kan utløses.

En antologi med innsikter fra prosjektet er under publisering, og foredragsholder har som redaktør for denne, og leder for forskergruppen et godt grunnlag for å dele erfaringer og kunnskap. KIL-prosjektet munnet ut i at kommunene laget et felles nordisk KULTURSKOLEMANIFEST, der prinsipper og anbefalinger er gjort tydelige. Dette dokumentet er også sentralt i foredraget.

Lørdagsuniversitetet er et samarbeid med Universitetet i Sørøst – Norge om å opplyse og spre forskningsbasert kunnskap til allmennheten.

Åpent for alle. Påmelding. Velkommen!

Hvordan kan DU delta?
Send epost til bibliotek@ringerike.kommune.no med ditt navn, e-postadresse og navnet på arrangementet. Deltakere får tilsendt invitasjonen til foredraget i god tid før arrangementsstart.

Translate »