Arrangementskalender

jun
1
tir
Sommerles 2021 – Den magiske regnskogen
jun 1-sep 1 heldags
Sommerles starter tirsdag 1. juni. Bli med på årets kuleste lesekampanje for barn fra 1-7. klasse!

Bruk din gamle profil på sommerles.no eller lag deg en ny. Les så mye du orker i løpet av sommerferien og få med deg fortellingen om Astrid og Asbjørn i den magiske regnskogen av Mari Moen Holsve. Husk å registrer bøkene du leser på sommerles.no, og få kule premier!

 

 

 

aug
31
tir
Bibliobattles 2021 @ På nett
aug 31 heldags

Kjære gamere og venner av gamere i Ringerike! 

Ringerike bibliotek skal delta i Bibliobattles og da trenger vi hjelp fra DEG! Bli med når bibliotek over hele landet kjemper mot hverandre i følgende online-turneringer:

MINECRAFT byggekonkurranse: Turneringsdato og tidspunkt er tilgjengelig fra 1. august. Maks deltakere 15 stk.
Påmeldingsskjema for Minecraft: – https://forms.gle/MenyuqBwjdwdeBN97

FORTNITE duo-turnering: Turneringsdato og tidspunkt er tilgjengelig fra 1. august. Maks deltakere 40 lag.
Påmeldingsskjema for Fortnite: – https://forms.gle/qUkyEEYZTxfEXn6B9

ROCKET LEAGUE 2v2-turnering: Turneringsdato og tidspunkt er tilgjengelig fra 1. august. Maks deltakere 12 lag. Påmeldingsskjema for Rocket League: – https://forms.gle/GNn8MC3mvAH7wKm1A

Påmeldingen åpner 1. august med siste frist 31. august kl.23.55. Begrenset med plasser, så vær rask! For mer info om Bibliobattles og de ulike turneringene, gå til https://www.bibliogames.no/bibliobattles

Hvert bibliotek starter med lokale turneringer og vinnerne går deretter videre til de nasjonale finalene for å representere sitt hjemsted i Nordic Game Week! (8.-14. november). 

Turneringene blir strømmet med kommentator på www.twitch.tv/bibliogames.

Turneringene arrangeres i samarbeid med spillorganisasjonen Bibliogames.

 

 

 

 

sep
4
lør
Sommerlesavslutning 2021 @ Ringerike bibliotek
sep 4@12:00
Sommerlesavslutning 2021 @ Ringerike bibliotek

Bli med på oppdagelsesreise i Norges enestående forhistorie sammen med Sigbjørn Lilleeng og Reidar Müller!

Se opp for SUPERVULKANER som eksploderer og meteoritter som styrter! Møt MONSTERØGLER så store som busser og hårete mammuter med svære støttenner. Hils på merkelige trilobitter og skumle sjøskorpioner, og se rekordhøye fjellkjeder reise seg! Visste du forresten at det har levd DINOSAURER I Norge?

Dette, og veldig mye mer, kan du lese om i denne fantastiske boka. Første stopp er 2000 millioner år siden. Er du klar?

Merk: Ytterligere informasjon om arrangementet kommer.

Send epost til bibliotek@ringerike.kommune.no med ditt navn, telefonnummer og navnet på arrangementet. Begrenset antall deltakere.
NB: Deltakers navn og telefonnummer blir oppbevart i 10 dager etter arrangementet mht. smittesporing

sep
9
tor
Quiz i biblioteket!
sep 9@18:30
Bli med oss i høst når vi drar i gang månedlige Quiz-dager i biblioteket!

Quizmaster Håvard Krågsrud jobber til daglig som journalist, men synes det er minst like morsomt å lage quiz-spørsmål som er akkurat vanskelige nok til du må klø deg litt i hodet, og akkurat lette nok til at laget ditt kommer til føle seg ganske flinke i løpet av kvelden. Håvard har ledet quizen på Gran bibliotek siden 2018, har sin egen Låvequiz på Hadeland og benytter ethvert julebord, bursdagsselskap eller slektstreff til å dra en underholdende quiz opp av hatten. «Det viktigste er ikke å vinne, men at alle skal ha en hyggelig kveld. Men selvsagt gjør vi litt ekstra stas på vinnerlaget også», lover Håvard som garanterer spørsmål for enhver smak når Ringerike bibliotek inviterer til egne quizkvelder høsten 2021.

Håvard Krågsrud

Følgende Quiz-dager i høst:

Torsdag 9. september kl.18.30 – 20.30

Torsdag 21. oktober kl.18.30 – 20.30

Torsdag 11. november kl.18.30 – 20.30

Alle som vil kan møte opp og delta, enten alene eller med forhåndspåmeldt lag.

Maks 6 personer per lag. For å overholde godt smittevern har vi plass til 8 lag. OBS: Husk å holde avstand til andre lag, meteren gjelder fortsatt.  

Hvordan kan DU delta?

Send epost til bibliotek@ringerike.kommune.no med ditt navn, telefonnummer og navnet på arrangementet. Begrenset antall deltakere. NB: Deltakers navn og telefonnummer blir oppbevart i 10 dager etter arrangementet mht. smittesporing

 

sep
18
lør
Dukketeater – Askeladden og de gode hjelperne @ Avdeling Sokna
sep 18@12:00
Dukketeater - Askeladden og de gode hjelperne @ Avdeling Sokna

Lørdag 18. september kl.12.00 får avdeling Sokna gledelig besøk av Askeladden Friteater med dukketeateret, Askeladden og de gode Hjelperne. Forestillingen er inspirert av Asbjørnsen og Moes eventyr og vil bli holdt utendørs. Passer for barn fra 2 år og hele familien. Varighet 35-40 min.

“Det var en gang en konge, som hadde hørt tale om et skip som gikk like godt til lands som til vanns og i lufta med, så ville han også ha slikt et, og til den som kunne bygge det, lovte han ut kongsdatteren og halve kongeriket. Det var mange som prøvde, må vite, for halve riket kunne være godt å ha, mente de vel, og kongsdatteren kunne være bra å ha attpå; men ille gikk det med de fleste.”

Merk: Forestillingen foregår i gymsalen på Sokna skole. Biblioteket på Sokna holder åpent.

Gratis inngang. Påmelding. Velkommen!

Hvordan kan DU delta?

Send epost til bibliotek@ringerike.kommune.no med ditt navn, telefonnummer og navnet på arrangementet. Begrenset antall deltakere.
NB: Deltakers navn og telefonnummer blir oppbevart i 10 dager etter arrangementet mht. smittesporing

 

sep
23
tor
PLANTELYKKE av Anders Røyneberg og Erik Schjerven @ Ringerike bibliotek
sep 23@18:30

Til venstre: Anders Røyneberg. Til høyre: Erik Schjerven.

Lurer du på hvordan du kan lykkes med grønne planter? Og hvorfor planter har fått et så voldsomt oppsving under korona-pandemien?

Endelig kan vi ønske Anders Røyneberg og Erik Schjerven velkommen til Ringerike bibliotek!

Vi inviterer til foredrag torsdag 23. september kl.18.30 med lokale og populære Anders Røyneberg som har skrevet boka PLANTELYKKE, og driver Instagramprofilen @arcticgardener med over 66000 følgere. Endelig kan han ta turen over til oss fra Hadeland. Anders har innredet hjemmet sitt ved Randsfjorden med 150 grønne planter og vil fortelle deg hva grønnplantebølgen handler om, hvordan du kan lykkes med å stelle, ivareta og velge hvilke planter som passer til deg. Og – så undrer han hvilken sammenheng det er mellom miljøengasjementet og grønnplantebølgen? Hans partner Erik Schjerven er medforfatter og sidekick på foredraget. Det blir salg og signering av boken PLANTELYKKE, som nå er i sitt syvende opplag, og snart skal ut på engelsk over hele verden.

Anders vært gjest hos Vegard Larsen i Drivkraft på NRK P2: – https://radio.nrk.no/serie/drivkraft/MKRS20019320

Oppfølgeren til Plantelykke, Plantebonanza ventes utgitt 16.8.2021. Kvelden byr på noen drypp fra den nye boken.

Anders Røyneberg er født på Jæren, oppvokst på bondelandet i Østfold og nå bosatt på Hadeland. Han er agronom, psykiatrisk sykepleier og sexolog. Til daglig arbeider Anders som terapeut, skribent og foredragsholder. 

Erik Schjerven er fra Jaren og utdannet markedsfører. Han er, som Anders, planteelsker og arbeider til daglig som forretningsutvikler i Hadelandshagen. Sammen har de skrevet Plantelykke, som er deres første bok.

 Gratis inngang. Påmelding. Velkommen!

Arrangementet er i samarbeid med Hole og Ringerike hagelag.

 

Hvordan kan DU delta?

Send epost til bibliotek@ringerike.kommune.no med ditt navn, telefonnummer og navnet på arrangementet. Begrenset antall deltakere.
NB: Deltakers navn og telefonnummer blir oppbevart i 10 dager etter arrangementet mht. smittesporing

 

Nye boka til Anders Røyneberg – Plantebonanza.

sep
29
ons
Forfattermøte med Per-Erik Berge – Den tynne blå jakka @ Ringerike bibliotek
sep 29@18:00

Per-Erik Berge

Det blir et nytt forfattermøte med et lokalt tilsnitt på biblioteket igjen. Da kommer den tidligere journalisten, læreren og rektoren Per-Erik Berge til Ringerike bibliotek for å fortelle om sin novellesamling “Den tynne blå jakka”.

Berge er fra Lunner men bor i Hønefoss. Han har gjennom lang tid lagt til side skriveideer det ikke gikk an å bruke til noe akkurat da. Materialet har nå blitt til novellesamlingen «Den tynne blå jakka», som er gitt ut som ebok denne vinteren.

Selvfølgelig er det noe av meg i «Den tynne blå jakka», sier Berge, men forklarer videre. Rolling Stones gitaristen Keith Richards sa det omtrent sånn: – Det en har å uttrykke musikalsk? Det er vel mest resultat av sånt en har hørt… Min gamle konservatorielærer Erling Bisgaard: – En må ha opplevd noe for å ha noe å uttrykke. Det gir mulighet for å kunne gjenskape og til å omskape. Kanskje til og og med evne til å skape noe nytt! Det er i sånne landskap skribenten har befunnet seg.

 

Gratis inngang. Påmelding. Velkommen!

Hvordan kan DU delta?

Send epost til bibliotek@ringerike.kommune.no med ditt navn, telefonnummer og navnet på arrangementet. Begrenset antall deltakere.
NB: Deltakers navn og telefonnummer blir oppbevart i 10 dager etter arrangementet mht. smittesporing

sep
30
tor
Kyrkja San Carlo alle Quattro Fontane og hennar arkitekt Francesco Borromini @ Ringerike bibliotek
sep 30@18:00

Jon Ovrum

Torsdag 30. september kl.18.00 tar vi imot pensjonist og tidligere lektor Jon Ovrum med foredraget Kyrkja San Carlo alle Quattro Fontane og hennar arkitekt Francesco Borromini. Ovrum har sin hovedutdanning i historie med kunsthistorie som ett av støttefagene. Han var tidligere lektor ved Ringerike videregående skole.
Om foredraget sier han: 

I barokken var Francesco Borromini den mest nyskapande arkitekten og San Carlo er det beste verket hans. Hovudtyngda i føredraget vil ligge på denne kyrkja , men eg vil kort presentere andre av Borromini sine verk/arbeid  i Roma og. Både kyrkja og Borromini er nokre sjeldne, men litt bortgøymde perlar i Roma. Men kunst-historikarar og arkitektar kan nesten ikkje få lovprisa dei nok. Jake Morrisey, som har skrive ei bok om Bernini og Borromini, skriv om San Carlo: Ho står der “as personal an expression of the divine as can be found in Rome”, og som “a church that captures the unknowable face of God”. I føredraget vil eg og freiste å få fram korleis San Carlo og Borromini skil seg ut fra den gjengse barokken i Roma, både med omsyn til interiør og eksteriør.

Portrett av Francesco Borromini.

Eg håper å kunne gi tilskodarane ein smakebit både av mine eigne opplevingar av kyrkja og av desse utsegnene til Jake Morrisey.

Inngang 100,-
Arrangement i samarbeid med Ringerike Kirkeakademi.

Hvordan kan DU delta?

Send epost til bibliotek@ringerike.kommune.no med ditt navn, telefonnummer og navnet på arrangementet. Begrenset antall deltakere.
NB: Deltakers navn og telefonnummer blir oppbevart i 10 dager etter arrangementet mht. smittesporing

okt
9
lør
Eventyr i bevegelse @ Ringerike bibliotek
okt 9@11:00

Velkommen til Eventyr i bevegelse. Fire lørdager i høst arrangerer vi en noe annerledes høytlesningsstund for barn. Her skal barna få gjøre yogaøvelser samtidig som de hører på fortellingen som blir lest. Passer for barn i alderen 3 – 6 år. 

Ellen Langvandsbråten leser et eventyr med bevegelse

Det er Ellen Langvandsbråten som skal lese for barna. Hun er lærer til vanlig, og har brukt denne høytlesningsformen overfor elevene hun underviser. Ellen vil starte med forskjellige lytteøvelser, pusteøvelser og meditasjon for å roe ned.

Høytlesningen foregår disse dagene:

Lørdag 9. oktober kl.11.00 – 11.45

Lørdag 16. oktober kl.11.00 – 11.45

Lørdag 23. oktober kl.11.00 – 11.45

Lørdag 30. oktober kl.11.00 – 11.45

Hvordan kan DU delta?

Send epost til bibliotek@ringerike.kommune.no med ditt navn, telefonnummer og navnet på arrangementet. Begrenset antall deltakere.
NB: Deltakers navn og telefonnummer blir oppbevart i 10 dager etter arrangementet mht. smittesporing

okt
12
tir
Griseflax – norske ord og uttrykk på somali med Ali Mohammed @ Ringerike bibliotek
okt 12@11:30

Ali Mohammed

Velkommen til et underholdende foredrag med skråblikk på norsk språk tirsdag 12. oktober kl.11.30

Ali Mohammed kom til Norge som flyktning for ni år siden. Første gang han hørte noen snakke norsk, tenkte han ‘Guri malla! Hvordan skal jeg lære dette merkelige språket?’ Etter to år i Norge fikk han jobb på en videregående skole som tospråklig lærer, for å hjelpe elever med norsk språk og norsk kultur.

På jobb traff Ali hyggelige mennesker, han ble inkludert. Problemet var at han ikke skjønte bæret. Kollegaene brukte et helt annet språk enn det han var vant til fra voksenopplæringen. De snakket om alt som er alminnelig i Norge, hyttetur, harrytur og skiskyting. Dessuten brukte de norske ord og uttrykk. Ali tenkte mye på hva det egentlig betyr «å hoppe etter Wirkola», «ta det helt piano», «spise kameler» og «å snakke rett fra levra»?

Ali bestemte seg for å skrive en lærebok om norske ord og uttrykk på somali. På denne måten kan elevene lære språket fra dag én på sitt hjertespråk, som kan bidra at de får meg seg hele bildet fra starten. Boka fikk straks mye oppmerksomhet, og i februar 2021 var Ali Mohammed gjest hos Anne Lindmo i beste sendetid på NRK TV.

Gratis inngang. Påmelding. Velkommen!

Arrangement i samarbeid med Folkeakademiet TeVeBu.

Hvordan kan DU delta?

Send epost til bibliotek@ringerike.kommune.no med ditt navn, telefonnummer og navnet på arrangementet. Begrenset antall deltakere.
NB: Deltakers navn og telefonnummer blir oppbevart i 10 dager etter arrangementet mht. smittesporing