Arrangementskalender

okt
24
lør
Bokreven – Litteraturformidling for barn i alderen 3-6 år
okt 24@11:00

Bokreven – Litteraturformidling for barn i alderen 3-6 år.
Høytlesning med bilder fra boka vist på storskjerm.

Påmelding. Gratis inngang. Velkommen!

Hvordan kan DU delta?

Send epost til bibliotek@ringerike.kommune.no med ditt navn, telefonnummer og navnet på arrangementet. Ettersom vi følger offentlige myndigheters anbefalinger med hensyn til Korona, blir antall publikummere dessverre begrenset. Husk god avstand og bruk antibac.
NB: Deltakers navn og telefonnummer blir oppbevart i 10 dager etter arrangementet av hensyn til smittesporing
okt
25
søn
I krigens kjølvann @ Ringerike bibliotek
okt 25@18:00

Hva skjedde i Hole, Ringerike og Jevnaker under felttoget i april 1940, og hvordan ble hverdagen for sivilbefolkning, skoleverk, næringsliv og det politiske liv gjennom 5 års okkupasjon? Foredragsholder og historiker Gudmund Bakke tar oss med gjennom historiens tid denne dagen.

 
Arrangementet avholdes søndag 25. oktober kl.18.00. Inngang 100,-.
 
Gudmund Bakke (f. 1948) fra Åsbygda er utdannet cand. philol. med historie hovedfag, og fullførte høsten 2013 Holes nye bygdebokverk i seks bind. Han har tidligere skrevet skolehistorie for Vang og Åsbygda skoler, historien om Vågårdsgruppa 1944-45, flere gårdshistorier og en rekke lokalhistoriske artikler i heftet Ringerike.
 
Arrangement i samarbeid med Ringerike Kirkeakademi.

 

Hvordan kan DU delta?

Send epost til bibliotek@ringerike.kommune.no med ditt navn, telefonnummer og navnet på arrangementet. Begrenset antall deltakere.
NB: Deltakers navn og telefonnummer blir oppbevart i 10 dager etter arrangementet mht. smittesporing

 

 

 

okt
27
tir
Møt Ellen G. Simensen i Ringerike bibliotek @ Ringerike bibliotek
okt 27@19:00

Ellen G Simensen
fotografert av Silje Karlsrud Nyhus

Tirsdag 27. oktober kl 19.00 kan du møte forfatter Ellen G. Simensen i Ringerike bibliotek.
Simensen, som er fra Hallingby, debuterte i år med krim-romanen Tro meg når jeg lyver. Boka har fått meget god mottakelse, og per nå er den solgt til Frankrike; kanskje kan også flere land komme til å melde sin interesse?
Sikkert er det i alle fall at debuten er av den vellykkede sorten; Mette Eriksen i Ringerikes blad ga boka en 5-er på terningen. I Tanums nettbokhandel ble den i august framhevet som en av 4 bøker «du må lese», og stadig flere bokbloggere poster begeistrede innlegg, for eksempel Artemisias verden som skriver: «En riktig så god krimdebut. Jeg ser frem til mer fra denne forfatteren.»

Signering og boksalg. Gratis inngang.

 

Hvordan kan DU delta?

Send epost til bibliotek@ringerike.kommune.no med ditt navn, telefonnummer og navnet på arrangementet. Ettersom vi følger offentlige myndigheters anbefalinger med hensyn til Korona, blir antall publikummere dessverre begrenset. Husk god avstand og bruk antibac. NB: Deltakers navn og telefonnummer blir oppbevart i 10 dager etter arrangementet av hensyn til smittesporing.

Velkommen!

okt
31
lør
Halloween-høytlesning med Trine @ Ringerike bibliotek
okt 31@11:00

Trines grøss

Lørdag 31. oktober er det Halloween-høytlesning på biblioteket. Trine Lilleeng gjør comeback denne lørdagen med enda en hårreisende grøsserfortelling kl.11 – Ondskapens kjeller av Arne Svingen. Grøssefortellingen passer best for barn i alderen 8-12 år.

Påmelding. Gratis inngang. Velkommen!

nov
5
tor
Ryghkollen – Et øyeblikk av krigen @ Ringerike bibliotek
nov 5@18:30

7. oktober 1943 blei et tog med tyske militære sprengt ved Ryghkollen ved Mjøndalen. Tyskerne og norske nazister raste. Også milorgledelsen og regjeringa i London reagerte skarpt mot sabotørene. Etter at tyskerne lyktes i å lure flere kjente drammensere til å ta avstand fra ikke bare denne sabotasjen, men all aktiv motstand, skjøt de likevel fem gisler. Hendingene førte etter hvert til store endringer i holdningene til motstand i Norge. Sabotasjen framsto som det eneste virksomme kampmiddelet man hadde igjen. I månedene som fulgte i 1944-45 fikk sabotasjen gjennombrudd. Denne boka beskriver aksjonen, mennene bak og hvorfor aksjonen blei så viktig for motstandskampen.

Hør Lars Borgersrud og Ulf Normann Olsen fortelle om disse og andre hendelser fra krigen torsdag 5. november kl.18.30 på Ringerike bibliotek.

Påmelding. Gratis inngang. Velkommen! 

Hvordan kan DU delta?
Send epost til bibliotek@ringerike.kommune.no med ditt navn, telefonnummer og navnet på arrangementet. Begrenset antall deltakere. NB: Deltakers navn og telefonnummer blir oppbevart i 10 dager etter arrangementet mht. smittesporing.

 

nov
14
lør
Lørdagsuniversitetet – Alle vil leve lenge, men ingen vil bli gamle
nov 14@12:00

Runar Bakken, dosent emeritus.

Velkommen til et populærvitenskapelig foredrag lørdag 14. november kl.12 med Runar Bakken, dosent emeritus ved Universitetet i Sørøst-Norge. I foredraget vil han ta for seg paradokset rundt ønsket om å leve lenge, men ikke bli gammel. Åpent for alle. Krever påmelding. Velkommen!

Lørdagsuniversitetet er et samarbeid med Universitetet i Sørøst – Norge (USN) om å opplyse og spre forskningsbasert kunnskap til allmennheten.

Hvordan kan DU delta?

Send epost til bibliotek@ringerike.kommune.no med ditt navn, telefonnummer og navnet på arrangementet. Begrenset antall deltakere.
NB: Deltakers navn og nummer vil bli oppbevart i 10 dager etter arrangementet mht. smitteoppsporing i tilfelle eksponering av covid-19. 

Translate »