FilmBIB – strømming av norske filmer

 

Har du nasjonalt lånekort kan du nå se norske kortfilmer og dokumentarer på din egen pc eller Mac der du er – Helt gratis!

Det eneste du trenger å gjøre er å logge deg inn med lånekortnummer og PIN-kode. 

Hva er FilmBIB?
24. november 2015 lanserer Norsk filminstitutt FilmBIB – den nye strømmetjenesten for kort- og dokumentarfilm via norske folkebibliotek. Dette er en innkjøpsordning som er opprettet for at et norsk publikum skal få tilgang til kort- og dokumentarfilm. FilmBIB er gratis – du trenger bare Nasjonalt Lånekort. Se filmene på pc, mobiltelefon eller nettbrett. Logg inn med lånekort (husk å taste stor N) og PIN-kode. 

Hvilke filmer er på FilmBIB?
På FilmBIB kan du se kort- og dokumentarfilmer av nyere dato, men også et utvalg av filmer som går tilbake i tid. Her vil du finne en unik samling av kortfilmer for både barn og voksne: Animasjonsfilmer, eksperimentelle filmer og humoristiske korte historier. Her er også historisk interessante og samfunnsaktuelle dokumentarer og mye mer. Du finner både filmer av nyere talentfulle regissører, og fra de mer etablerte, som Anja Breien, Margreth Olin,

Oscar-vinneren Torill Kove, Harald Zwart og Sara Johnsen, – for å nevne noen få.  Her finnes forfatterportretter, og filmer basert på litterære tekster fra store forfattere som Hamsun,
Ibsen og Undseth, og også samisk film er representert. 
 
Et uavhengig utvalg har vurdert hvilke filmer som inngår i ordningen på bakgrunn av fastsatte kriterier og retningslinjer.

 Til sammen er det over 200 titler tilgjengelig for gratis strømming til bibliotekenes lånere.

Hvor kan jeg bruke FilmBIB?
Du kan se filmene på din egen PC eller Mac. Du behøver ikke å være på biblioteket for å se filmene.

Hvordan komme i gang?
Du kan logge deg på tjenesten med lånenummer og pin-kode fra ditt bibliotek. Pålogging kan du gjøre via ditt biblioteks nettsider eller filmbib.no. NB! Tjenesten fungerer ikke for de med lokale lånernummer.