Eldrid Johansen kommer til Ringerike 18., 19. og 26. januar

Som del av Ungbok tilbys 9. trinn skriveverksted.

Tre skriveverksteder fordeles på tre skoler og kursene har plass til max 15 deltakere. Dette er en gyllen mulighet for skriveglade ungdommer. Deltakerne som blir plukket ut til å være med på skrivekursene kommer til å få verdifulle skrivetips, motivasjon og individuell vurdering av tekstene sine.

Tildeling skjer på bakgrunn av skriftlig søknad, som norsklærere må sende innen fredag 1. desember 2017.

Eldrid Johansen Foto: Nils Johansen

Om kursholderen

Eldrid Johansen (f. 1973) har utgitt mange bøker for barn og ungdom siden hun debuterte med Sara vil bli stjerne i 2005. I tillegg til å være barnebokforfatter jobber Eldrid som litteraturprodusent, sanger og syngende skuespiller. Hun har i mange år reist rundt omkring i landet med diverse opplegg rundt bøkene sine. Hun har gjestet litteraturfestivaler, bibliotek og skoler, ofte turnert i regi av Den kulturelle skolesekken, og er en etterspurt litteraturformidler.

For Skriv genialt som hun har skrevet sammen med Steffen RM Sørum, ble Eldrid nominert til Brageprisen 2016 og mottok Kulturdepartementets pris for beste fagbok for barn og unge for samme tittel. I 2017 kom Faraos forbannelse, et mysterium knyttet til et ekte historisk mysterium om den gammelegyptiske kvinnelige farao Hatshepsut.

På skrivekursene vil Eldrid ta utgangspunkt i tipsene presentert i sin egen bok Skriv genialt, og bygger videre på disse med morsomme, og kanskje litt uventede, kreative skriveøvelser.

De heldige skolene som blir tildelt skriveverksteder denne gangen er Hov ungdomsskole, Veienmarka ungdomsskole og Tyristrand skole. Gratulerer!

Translate »