Om Ungbok

 

Ungbok er et tilbud til deg som går på en av ungdomsskolene i Ringerike, og dette er en del av tilbudet i Den kulturelle skolesekken i kommunen. Ungbok består av flere arrangementer:

 

Tegning: Sigbjørn Lilleeng


Skrivekonkurransen.
 Hvert år arrangeres en skrivekonkurranse, der du får muligheten til å vise en kreativ side ved deg selv! Du kan sende inn egenkomponerte dikt, fortellinger, sangtekster, tegneserier, sakprosa eller andre tekster. Tema varierer år for år.


Skriveverksted.
 Elever på 9. trinn ved tre skoler får tilbud om skriveverksteder, der de som blir valgt ut til å være med får hjelp av en forfatter til å gjøre tekstene de har skrevet enda bedre! Skriveverkstedene tar en hel skoledag.

Bokkvelden. Dette er selve avslutningen på skrivekonkurransen og det er her finalistene får lese opp bidragene sine. Vinnerne blir kåret av en forfatterjury (og får premier!) En ungdomsbokforfatter kommer også på besøk for å snakke om ei bok han eller hun nettopp har skrevet. Elever fra en av ungdomsskolene på Ringerike står ansvarlige for programledelse.

Ungbok ble for første gang arrangert i 1997, og har fortsatt hvert år siden den gang. I dag er Ungbok et samarbeid mellom Den kulturelle skolesekken i Ringerike kommune og ungdomsskolene i Ringerike. Ringerike bibliotek er arrangør.

Translate »